Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Το ηλιακό μας σύστημα

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι:

Πλανήτες

Ο Ερμής, η ΑφροδίτηΓη, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας.
 Υπήρχε κι ένας ένατος πλανήτης, που από το 2006 δεν είναι πλέον πλανήτης. Οι επιστήμονες τον κατέταξαν στους πλανήτες νάνους και είναι ο Πλούτωνας. 
 Τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Δία και τον Κρόνο τους γνώριζαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, γιατί φαίνονται και με γυμνά μάτια. Τους υπόλοιπους, δηλαδή τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα τους ανακαλύψαμε αφού εφηύραμε το τηλεσκόπιο.
 

Δείτε το ηλιακό μας σύστημα και την κίνηση των πλανητών γύρω από τον ήλιο πατώντας στην εικόνα.
http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSGL100/418/2818,10624/extras/gstd06_hliako/index.html

Πόσο ζυγίζω στους άλλους πλανήτες;

Μπορείς να δεις πόσο ζυγίζεις στους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, καθώς και σε πολλούς δορυφόρους, πηγαίνοντας εδώ.Μέσα στο άσπρο πλαίσιο γράψε το βάρος σου και πάτησε calculate
 
Μαθηματικά 
 
 

Τάνγκραμ

  Το τάνγκραμ είναι ένα παλιό κινέζικο παιχνίδι που χρονολογείται  πριν το 18ο αιώνα και αποτελούσε ένα παιχνίδι για παιδιά και γυναίκες .  Αποτελείται από εφτά ξύλινα κομμάτια, που ονομάζονται τανς: δύο μεγάλα ίσα ορθογώνια τρίγωνα, δύο μικρά ίσα ορθογώνια τρίγωνα, ένα ενδιάμεσου μεγέθους ορθογώνιο τρίγωνο, ένα τετράγωνο κι ένα πλάγιο παραλληλόγραμμο. Όλα μαζί κατάλληλα τοποθετημένα φτιάχνουν ένα μεγάλο τετράγωνο. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η τοποθέτηση των κομματιών για τη δημιουργία γεωμετρικών σχημάτων, ζώων, ανθρώπινων μορφών, σπιτιών, πλοίων, γραμμάτων κτλ. Ο παίκτης πρέπει να χρησιμοποιήσει και τα 7 κομμάτια του παζλ.

Παίξε τάνγραμ πατώντας στην εικόνα:

http://www.puzzlechoice.com/pc/Tangramx.html