Σάββατο 14 Μαρτίου 2020


   Οι μέρες που περνάμε αυτό το διάστημα είναι για όλους μας δύσκολες. Δύσκολες για τους μεγάλους, δύσκολες και για τους μικρούς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν ύπουλο και "αόρατο" εχθρό. 
   Προσπάθεια όλων μας θα πρέπει να είναι να προστατέψουμε τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας. Έτσι εφαρμόζουμε τις οδηγίες που ακούμε μέρες τώρα για καθαριότητα και αποφυγή τόπων με πολύ κόσμο. Αυτά είναι εύκολα.
   Το δύσκολο για σας παιδιά , το ξέρουμε όλοι και οι γονείς σας, είναι η παραμονή σας μέσα στο σπίτι.
   Προσπαθήστε να περνάτε δημιουργικά τον χρόνο σας και δεν θα καταλαβαίνετε πότε θα περνάει η ώρα. Βρείτε παλιά σας παιχνίδια, επισκευάστε τα και παίξτε. Ρωτήστε τους γονείς σας να σας μάθουν τα παιχνίδια που έπαιζαν οι ίδιοι όταν ήταν παιδιά και εσείς δεν τα γνωρίζετε. Ζωγραφίστε. Διαβάστε βιβλία που θα σας διασκεδάσουν. Ανακαλύψτε και μόνοι σας τρόπους να περνάτε ευχάριστα χωρίς να ταλαιπωρείτε τους γονείς σας. Και αυτοί περνούν δύσκολα. 
    Και κάτι ακόμη. Επειδή το σχολείο δεν τελείωσε και ύστερα από κάποιες μέρες, πολλές ή λίγες κανείς δεν το ξέρει , θα βρεθούμε και πάλι στην τάξη μας να τα λέμε από κοντά, δεν ξεχνάμε αυτά που μάθαμε μέχρι τώρα γιατί δεν θα έχουμε τον χρόνο να τα δούμε από την αρχή. 
   Έχετε τα βιβλία σας αλλά έχετε και το διαδίκτυο που μπορεί να σας βοηθήσει αν γίνεται σωστή χρήση. 
    Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ασκήσεις για όλα τα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών για να ασχολείστε παίζοντας. 

Ασκήσεις για τη Γλώσσα 
(Επιλέξτε την εικόνα)

http://inschool.gr/4lang.html


Ασκήσεις για τα Μαθηματικά

(Επιλέξτε την εικόνα)
 

http://inschool.gr/4math05.html